Η σειρά εμφάνισης των χωρών στους Ημιτελικούς του Eurovision Song Contest 2015

1ος Ημιτελικός (19 Μαΐου 2015)

1. Moldova
2. Armenia
3. Belgium
4. The Netherlands
5. Finland
6. Greece
7. Estonia
8. FYR Macedonia
9. Serbia
10. Hungary
11. Belarus
12. Russia
13. Denmark
14. Albania
15. Romania
16. Georgia

Στον 1ο Ημιτελικό της 19ης Μαΐου παρατηρούμε ότι 1 από τα 3 απόλυτα φετινά φαβορί, η Εσθονία, εμφανίζεται αμέσως μετά την Ελλάδα, γεγονός που σημαίνει ότι θα επισκιάσει πλήρως το Ελληνικό τραγούδι που (και) φέτος είναι αδιάφορο. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί το 2012 με το απόλυτο φαβορί Σουηδία να εμφανίζεται στον Τελικό αμέσως μετά το αδιάφορο Ελληνικό τραγούδι και την Ελλάδα να τερματίζει στην 17η θέση. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και πέρσι το 2014 με το απόλυτο φαβορί Αυστρία να εμφανίζεται στον Τελικό αμέσως μετά το επίσης αδιάφορο Ελληνικό τραγούδι και την Ελλάδα να τερματίζει στην 20η θέση (την πιο άσχημη θέση που πήρε η Ελλάδα στον διαγωνισμό τον 21ο αιώνα). Επειδή όμως πρόκειται απλά για Ημιτελικό, ας ελπίσουμε ότι έστω και τελευταία η Ελλάδα θα προκριθεί στον Τελικό.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι η συνεργασία της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης αποκλειστικά με δισκογραφικές εταιρείες έχει φέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα για την Ελλάδα στον διαγωνισμό. Μήπως να άνοιγε ο δρόμος και για τους Έλληνες καλλιτέχνες που δεν συνεργάζονται με δισκογραφικές; Ό,τι δηλαδή κάνουν και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της περσινής νικήτριας και της προπέρσινης και της παραπροπέρσινης και πάει λέγοντας. Ας ελπίσουμε σε ανοιχτό διαγωνισμό του χρόνου (και) στην Ελλάδα.

2ος Ημιτελικός (21 Μαΐου 2015)

1. Lithuania
2. Ireland
3. San Marino
4. Montenegro
5. Malta
6. Norway
7. Portugal
8. Czech Republic
9. Israel
10. Latvia
11. Azerbaijan
12. Iceland
13. Sweden
14. Switzerland
15. Cyprus
16. Slovenia
17. Poland

Στον 2ο Ημιτελικό της 21ης Μαΐου 2015 βλέπουμε ένα ακόμη απόλυτο φαβορί, τη Σουηδία, η οποία θα εμφανιστεί αμέσως μετά την Ισλανδία. Όταν έχεις το απόλυτο φαβορί να εμφανίζεται αμέσως μετά από σένα, είναι πραγματικά δύσκολα τα πράγματα. Δυστυχώς και η Ισλανδία φέτος, όπως και η Ελλάδα, έχει αδιάφορο τραγούδι, γεγονός που θα συμβάλλει στο να ξεχαστεί ακόμη πιο γρήγορα με το που εμφανιστεί το απόλυτο φαβορί.

Επίσης, να πουμε ότι στον 1ο Ημιτελικό θα ψηφίσουν οι Spain, Austria, France, Australia και στον 2ο Ημιτελικό οι Germany, Italy, United Kingdom, Australia (ναι ξανά η Αυστραλία).

Αν και ήδη βλέπουμε προς τα πού κατευθύνεται η φετινή νίκη, να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις χώρες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s