Η σειρά εμφάνισης των χωρών που συμμετέχουν στον Eurovision Song Contest 2015

Ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες από ORF και EBU η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι 27 χώρες που συμμετέχουν στον Τελικό του Eurovision Song Contest 2015.

Όπως παρατηρούμε, την αυλαία ανοίγει η Σλοβενία, μια αρκετά δυνατή συμμετοχή, η οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν διεκδικεί την πρωτιά. Στην 4η θέση βρίσκουμε την Εσθονία, μια θέση που χάρισε στην Τουρκία την πρώτη και μοναδική της νίκη στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα. Ωστόσο, δεν με πείθει μέχρι στιγμής 100% για νικήτρια χώρα, έφτασε πολύ κοντά στη νίκη αλλά κάτι λείπει. Στην 5η θέση συναντάμε την χειρότερη συμμετοχή του Τελικού, δηλαδή τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, η τελευταία θέση τους ανήκει δικαιωματικά.

Στη θέση 9 συναντάμε την Νορβηγία, η οποία εμφανίζεται ακριβώς πριν από το απόλυτο φαβορί. Καταλαβαίνετε αυτό τί σημαίνει για τη Νορβηγία, έτσι; Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω σε τί θέσεις τερμάτισε η Ελλάδα το 2014 και το 2012 όταν εμφανίστηκε κολλητά με τα 2 αντίστοιχα απόλυτα φαβορί. Στη θέση 10, συναντάμε το απόλυτο φαβορί για νίκη, τη Σουηδία. Η θέση 10 φαίνεται πως “θέλει” πολύ να ξαναδώσει βραβείο. Στη θέση 12 έχουμε την παρθενική εμφάνιση της Αυστραλίας και είναι πλέον βέβαιο ότι δεν έχει καμιά ελπίδα για νίκη. Αντιθέτως, το Βέλγιο από τη θέση 13 έχει βάλει πλώρη για πολύ ψηλά.

Στη 15η θέση συναντάμε την Ελλάδα που θα εμφανιστεί αμέσως μετά το διαφημιστικό διάλειμμα και η οποία λόγω αδιάφορου τραγουδιού εκτιμώ ότι δεν θα έχει καμιά τύχη στη βαθμολογία. Δεν γνωρίζω τα ακριβή και επίσημα αποτελέσματα των Ημιτελικών, αλλά έχω την αίσθηση ότι η Ελλάδα πέρασε οριακά στον Τελικό.

Τέλος, στις θέσεις εμφάνισης 24-27 γίνεται το “έλα να δεις”. 3 φαβορί μαζεμένα το ένα μετά το άλλο, αν εξαιρέσουμε την Αλβανία που δεν θα έχει καμιά τύχη στη βαθμολογία. Αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και αντί να βοηθήσει τις χώρες που εμφανίζονται τελευταίες (οι τελευταίες θέσεις εμφάνισης βοηθούν πολύ) να τις πάρει το βραβείο μέσα από τα χέρια κυριολεκτικά μοιράζοντας τις ψήφους διά τρία. Η δε Ιταλία με έχει μπερδέψει πολύ φέτος, είναι μια συμμετοχή που μπορεί να κερδίσει αλλά μπορεί να τερματίσει και 10η, απίστευτο. Θα χρειαστώ κι άλλο χρόνο για να ψυχολογήσω αυτή τη συμμετοχή.

Ανακεφαλαιώνοντας, να πω ότι για νίκη εκτιμώ ότι θα παίξουν οι Σουηδία, Ρωσία, Ιταλία και Βέλγιο. Όπως κάθε χρόνο, 1 ώρα πριν την έναρξη του Τελικού θα σας αποκαλύψω τη χώρα που πιστεύω ότι θα κερδίσει, καθώς και το σε ποιες θέσεις θα τερματίσουν οι υπόλοιπες χώρες.

Σειρά εμφάνισης:

Slovenia
France
Israel
Estonia
United Kingdom
Armenia
Lithuania
Serbia
Norway
Sweden
Cyprus
Australia
Belgium
Austria

Διαφημιστικό Διάλειμμα

Greece
Montenegro
Germany
Poland
Latvia
Romania
Spain
Hungary
Georgia
Azerbaijan
Russia
Albania
Italy

Advertisements