20 από τις 43 χώρες έχουν επιλέξει το τραγούδι τους για τον Eurovision Song Contest 2017

Με 17 Εθνικούς Τελικούς και με μόλις 3 απευθείας αναθέσεις ολοκληρώνεται η πρώτη εικοσάδα των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στον Eurovision Song Contest 2017. Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή και κριτική, παρατηρώ ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τότε που συμπληρώθηκε η πρώτη δεκάδα. Έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της Ιταλικής συμμετοχής από τη μια πλευρά και της Γεωργιανής συμμετοχής από την άλλη. Και οι 2 ερμηνευτές πέρασαν από την διαδικασία του Εθνικού Τελικού και δεν τους έγινε απευθείας ανάθεση.

Με τα σημερινά δεδομένα, η νικήτρια χώρα εκτιμώ ότι θα είναι ή αυτή που θα διασκεδάσει το τηλεοπτικό κοινό και θα το κάνει να αφήσει στην άκρη την πολιτική ένταση που επικρατεί αυτόν τον καιρό (η Ιταλία εδώ παίζει χωρίς αντίπαλο), ή θα συμβεί το εντελώς αντίθετο (εδώ η Γεωργία παίζει χωρίς αντίπαλο). Ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τί θα συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, από ό,τι βλέπω όλα δείχνουν ότι η νικήτρια χώρα θα έρθει ή από τον 1o Ημιτελικό όπου θα γίνει “σφαγή” στην ψηφοφορία (αρκετοί πιθανόν να μείνουν με το στόμα ανοικτό με τις χώρες που θα αποκλειστούν) ή θα είναι η Ιταλία από τις Big 5 (η Γαλλία ενώ έχει πολύ καλό κομμάτι, η φωνητική απόδοση της ερμηνεύτριας δεν είναι η αναμενόμενη). Ο 2ος Ημιτελικός δεν βλέπω να παρουσιάζει μέχρι στιγμής κάτι το ιδιαίτερο, θα μπορέσουν σχετικά εύκολα να προκριθούν ακόμη και τραγούδια χαμηλής ποιότητας.

Προσωπικά, αναμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα τραγούδια που τελικά θα εκπροσωπήσουν τις Εσθονία, Ρουμανία, Αυστραλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Σουηδία, Σερβία και Αζερμπαϊτζάν, μιας και είναι πολύ πιθανόν κάποιες από αυτές τις χώρες να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος της Ιταλίας και της Γεωργίας. Εν αναμονή. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, μιας και είμαστε μόλις στο 20ο τραγούδι από τα 43 τραγούδια συνολικά. Για να δούμε τί μας επιφυλάσσει η τρίτη δεκάδα τραγουδιών που θα αποκαλυφθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.

Advertisements