40 από τις 43 χώρες έχουν επιλέξει το τραγούδι τους για τον Eurovision Song Contest 2017

Έχουμε ήδη τα 40 από τα συνολικά 43 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον Eurovision Song Contest 2017. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή και κριτική, όπως συνηθίζω να κάνω ανά 10 τραγούδια, παρατηρώ ότι έχει μπει και η Σουηδία πολύ δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του φετινού τίτλου, μετά το Βέλγιο. Παρόλο που έχουμε άλλες 3 χώρες να επιλέξουν ακόμη τραγούδι εκ των οποίων οι 2 είναι στον 2ο Ημιτελικό, η ζυγαριά κλείνει προς τον 1ο Ημιτελικό, από εκεί βλέπω να μας έρχεται η φετινή νικήτρια χώρα.

Αρκετοί πιστεύουν βέβαια ότι θα κερδίσει μια Big 5 χώρα και συγκεκριμένα η Ιταλία, εγώ πάλι με τα σημερινά δεδομένα δεν πιστεύω ότι η Ιταλία μπορεί να κερδίσει. Υπάρχει μια διαφωνία εδώ ανάμεσα σε μένα και σε άλλους fans. Όπως και πέρσι έλεγα ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει και μάλιστα της είχα δώσει και σχετικά χαμηλή βαθμολογία όταν είχαν ξεκινήσει οι γενικές πρόβες πέρσι τον Μάιο, την ίδια στιγμή που κάποιοι επέμεναν ότι πάει για νίκη. Η ιστορία βέβαια (και η ψηφοφορία) επιβεβαίωσε εμένα και διέψευσε αυτούς.

Ας περιμένουμε όμως να δούμε τί μας έχουν ετοιμάσει πέρα από την Αρμενία που συμμετέχει στον 1ο Ημιτελικό, η Ρωσία και η Βουλγαρία φέτος, για να μπορέσουμε να βγάλουμε μια πιο ασφαλή πρόγνωση. It’s getting very exciting, and I just can’t hide it.

Advertisements