Η Ρωσία αποσύρεται από τον Eurovision Song Contest 2017

Μετά την απόφαση της Ουκρανίας να μην επιτρέψει την είσοδο της Ρωσίδας ερμηνεύτριας σε Ουκρανικό έδαφος λόγω παραβίασης της Ουκρανικής νομοθεσίας στο θέμα της Κριμαίας, η Ρωσία τελικά αποφάσισε να μην στείλει άλλο καλλιτέχνη που δεν έχει παραβιάσει την Ουκρανική νομοθεσία, να μην συμμετάσχει και να μην αναμεταδόσει τον Eurovision Song Contest 2017. Η μη συμμετοχή της Ρωσίας θέτει αμέσως ως φαβορί για νίκη την Βουλγαρία, λόγω της Ρωσικής καταγωγής του κεντρικού ερμηνευτή και της ένθερμης υποστήριξης που τυγχάνει από το ανατολικό μπλοκ χωρών. Αρκετά από τα 12άρια, τα 10άρια και τα 8άρια που θα έπαιρνε η Ρωσία από το ανατολικό μπλοκ εκτιμώ ότι θα πέσουν βροχή στην Βουλγαρία.

Συμπερασματικά, τα 8 φαβορί για τον Eurovision Song Contest 2017 γίνονται 9 απόψε. Αυτή είναι και η τελευταία είσοδος για φέτος χώρας στα φαβορί, όπως είχα γράψει σε προηγούμενο post μου.

Μέχρι τις 23:00 απόψε, 13 Απριλίου, θα ανανεώσω για άλλη μια φορά τα προγνωστικά μου για τον Eurovision Song Contest 2017 με βάση τα νέα δεδομένα. Γνωρίζοντας πλέον και επίσημα την μη συμμετοχή της Ρωσίας, ένα θέμα που μας απασχόλησε αρκετά από τις 22 Μαρτίου, τα προγνωστικά μου μετά τις 23:00 απόψε δεν θα ανανεωθούν ξανά, παρά μόνο μετά τις γενικές πρόβες του Μαΐου, οπότε και θα δώσω τα οριστικά προγνωστικά μου.

Advertisements