42 τραγούδια από 42 χώρες μπαίνουν στην αρένα του Eurovision Song Contest 2017

42 τραγούδια από 42 χώρες θα έχουμε τελικά στον Eurovision Song Contest 2017, μετά την φετινή απόφαση της Ρωσίας να μην συμμετάσχει. Με την μη συμμετοχή της Ρωσίας, όπως έγραψα και στο προηγούμενο post μου, τα φαβορί από 8 γίνονται 9, μιας και η Βουλγαρία με τον Ρωσικής καταγωγής κεντρικό ερμηνευτή της εκτιμώ ότι θα συγκεντρώσει αρκετά από τα 12άρια, 10άρια και 8άρια από το ανατολικό μπλοκ, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα τα έπαιρνε η Ρωσία. Πολύ τυχερή η Βουλγαρία φέτος, μιας και επέλεξε Ρωσικής καταγωγής κεντρικό ερμηνευτή την χρονιά που θα απουσίαζε η Ρωσία.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα φαβορί για τον Μεγάλο Τελικό της 13ης Μαΐου είναι: France, Italy, Poland, Denmark, Australia, Belgium, Serbia, Sweden, Bulgaria (οι χώρες δίνονται με τη σειρά που δημοσίευσαν το τραγούδι τους και δεν έχει να κάνει με την τελική κατάταξη που εκτιμώ ότι θα έχουν).

Όπως κάθε χρόνο, μετά την ολοκλήρωση των γενικών προβών όλων των χωρών στις αρχές Μαΐου θα δώσω τα οριστικά προγνωστικά μου για τον 1ο Ημιτελικό, για τον 2ο Ημιτελικό και για τον Μεγάλο Τελικό. Επιπρόσθετα φέτος, θα δημοσιεύσω και την αναλυτική βαθμολογία μου για κάθε συμμετοχή, δίνοντας από 1 έως 10 βαθμούς στην σύνθεση, στην φωνητική επάρκεια, στην σκηνική παρουσία και στην συνολική αίσθηση που μου αφήνει η κάθε συμμετοχή.

It’s getting really exciting, and I just can’t hide it.

Advertisements